Πλημμύρησε το πάτωμα με νερό! Τι να κάνετε..



Σε ένα καρφωτό δάπεδο, το νερό περνάει από κάθε πιθανή σχισμή στην υποδομή των καδρονιών και εγκλωβίζεται εκεί. Αντίστοιχα σε κολλητά ή πλωτά δάπεδα, γεμίζουν οι όποιοι κενοί χώροι από κάτω και πλευρικώς, και έπειτα το νερό συγκεντρώνεται στην επιφάνεια.
Αν η ποσότητα του νερού που διέφυγε στο πάτωμα είναι τεράστια, πιθανώς να βρει γρήγορα διέξοδο προς τον υποκείμενο όροφο (σε μια πολυκατοικία, ενημερώστε τον ένοικό του να περιμένει επισκέπτες).
Η παραμονή υπερβολικής υγρασίας σ' έναν εσωτερικό χώρο, προκαλεί εξίσου μεγάλες φθορές στα διάφορα δομικά υλικά, όπως η αποκόλληση πλακιδίων, μαρμάρων, το ξεφλούδισμα και τα σκισίματα σοβάδων αλλά και υποβάθμιση επίπλων, χαλιών κλπ. 

Τι πρέπει να κάνετε - Πρώτες Ενέργειες
Αν είστε παρόν κατά την εισροή νερού στο πάτωμα, κάντε ότι είναι δυνατόν ώστε να σταματήσει άμεσα. Αν υπάρχουν ύδατα επιφανειακά του πατώματος, πρέπει να συλλεχθούν. Αφήστε τις πόρτες ανοικτά ώστε να εισέρχεται ξηρός εξωτερικός αέρας. Αν είναι περίοδος χειμώνα, η λειτουργία θερμαντικών μέσων όπως τα καλοριφέρ ή μέσων αφύγρανσης, βοηθάει στην αποβολή πλεονάζουσας υγρασίας. 

Πως θα περιοριστεί η ζημιά στο ξύλινο πάτωμα
Σ’ αυτό το σημείο θα χρειαστείτε τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού. Στόχος είναι η διευκόλυνση αποβολής της εγκλωβισμένης υγρασίας στα μέρη που δεν αερίζονται. Ένας επαγγελματίας το πετυχαίνει, αφαιρώντας ξύλινα στοιχεία σε στρατηγικά σημεία του δαπέδου, επιφέροντας τη μικρότερη δυνατή ζημιά. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την περιεχόμενη υγρασία του πατώματος και να επιταχύνει το χρόνο στεγνώματος με μηχανικά μέσα.


Είναι σημαντικό να ζητήσετε βοήθεια, ώστε: 
  • να περιοριστεί η προσρόφηση υγρασίας απ’ το πάτωμα, και η ενδεχόμενη διόγκωσή του με τις δυσάρεστες συνέπειες
  • να επανέλθει το δάπεδο στη κανονική του κατάσταση, στο μικρότερο χρόνο, με τη μικρότερη δυνατή ζημιά
  • να αποβληθεί η εγκλωβισμένη υγρασία, η οποία αλλοιώνει τα δομικά υλικά και δημιουργεί δυσάρεστη ατμόσφαιρα


Αποκόλληση κολλητού δαπέδου, εξαιτίας παρατεταμένης αύξησης της υγρασίας του χώρου. Κοίτα το πώς σε κοιτάει.. κι όμως μπορούσε να σωθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου